Hur får jag bäst genomslag på Instagram?

toppluva-gg

Generellt kan jag säga att det viktigaste är att välja bilderna med omsorg, inte lägga ut för följaren ointressanta eller halvsuddiga bilder. Ju mer tid du lägger ner på redigering och att få bilden så bra som möjligt desto fler likes och följare får du. Mitt mål är att lägga ut 2 bilder per dag, en på morgonen och en på kvällen. Det får mig också att vara kreativ och gå ut och fota även när soffan och tv:n lockar. Här kommer mina tips för hur du får en attraktiv Instagramsida:

Lägg aldrig ut en bild du inte är nöjd med eller bara för att lägga ut något. Det är viktigt att du håller en jämn och hög kvalité.

Hoppa inte för mycket mellan olika teman. Följarna vill känna igen dina bilder. Precis som man säger: -Åh det är en Carl Larsson, om en tavla så skall också dina bilder ha en röd tråd. Titta på dina bilder och försök se vad som gör dina bilder unika, vad är ditt bildspråk

Testa dig fram, min väninna får massor av likes när hon lägger ut bilder på sig själv medan jag får flest likes när jag lägger ut vackra platser och resebilder.

Följa andra, så följer de dig, inte alla men många gör det.

Undvik bilder som är kliché exempelvis fötter på en badstrand, bilder på mat  (om den inte är väldigt snyggt redigerad eller super originell).

Det går trender i sociala medier precis som i samhället i övrigt. Försök att håll koll på dem och vara i framkant. Just nu är HDR filter stort på Instagram men troligtvis inte om ca 6 månader.

Lägg ut bilder konsekvent, 1 – 2 per dag för att alltid vara med i dina följares flöden. Om du tar massor av fina bilder en dag, portionera ut dem på flera dagar istället för att lägga ut 10 st på en gång.

Hoppa hellre över att lägga ut en dag än att lägg ut något halvbra.

Den färg som statistiskt sett får flest likes på bilder är blå. Kanske värt att prova.

Titta på bilder, överallt! Veckotidningar, reklam, tv, Sociala medier… Varför är en bild bra eller vad gör den dålig. Hur är den beskuren? Färgval? Intetsägande eller inspirerande?

Försök hitta nya vinklar, om de flesta fotografer står här när de fotar Riksdagshuset skall jag kanske försöka hitta en helt annan vinkel. Nu när vi har minneskort i våra kameror behöver vi inte snåla på antal bilder.

Be vänner om kritik, vad de tycker om och inte tycker om, men framför allt varför. Det är lätt att bli hemmablind.

Rom byggdes inte på en dag, det göra inte sociala mediekonton heller. Det tar tid att få följare på bloggar, instagramkonton, Twitter etc. Håll ut och tappa inte farten. Det kommer sakta men säkert.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s