Att bli fotad på fester, nattklubbar och mingel, vad du skall tänka på och vad du skall undvika.

img_3617

Självklart skall man ta kort när man går på fest, men det finns lite att tänka på, vad som är ok och inte. Ett bra sätt är att komma överens om fram till vilken tid det är ok att ta kort.

Om festen/middagen börjar kl 20:00 kan man t ex. komma överens om fotoförbud efter kl 22:00. Ingen vill vara med på en bild när sminket smetat ut sig, håret ligger platt och kläderna blivit skrynkliga och ett tomt vinglas i handen.

Ha aldrig ett tomt glas i handen när du blir fotad. Det var ett tips jag fick när jag var på mediaträning, och jag håller med. Ett halvfullt glas är ok, men inte tomt.

Ofta vill man bli fotograferad med den vännen/väninnan som man gick tillsammans med på tillställningen men vill du se riktigt bra ut är det viktigare att bli fotad tillsammans med någon som har kläder i färger som matchar dina. Det kan därför vara bra att kolla av med de man skall gå på festen med så ni matchar varandra vid fotograferingen.

Håll hakan i 90 graders vinkel från halsen och skjut fram den en aning. Då får du ingen dubbelhaka.

Inte sällan går fotografer runt på olika klubbar och tar bilder. Be alltid att få se bilderna och om du inte är nöjd be att fotografen raderar bilden. En dålig bild är betydligt värre än ingen bild alls. Det är betydligt svårare att få bort en bild när den blivit publicerad.

Om någon hör av sig och vill att du tar bort en bild du lagt ut i sociala medier, ta bort den direkt. Att säga: Jag tycker du ser jätte bra ut, är inget man vill höra.

Ta aldrig bilder på någon som är märkbart berusad, sitter i en ofördelaktig pose eller på annat sätt inte är till sin fördel. Det är elakt och dumt, oavsett vad du tycker om personen. Fota alltid med värme och kärlek i blicken då får du de bästa bilderna.

Glöm inte att du också är en av gästerna på festen. En kamera är bästa anledning till att mingla, men kom ihåg att när festen drar igång på allvar är det du som skall ha roligt.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s