Visa, sälj eller tävla med dina bilder, låt dem inte bara ligga i en mapp i din dator.

Om du tycker om min blogg har du säkert redan massor av bilder som ligger fint sorterade i olika mappar i datorn. Där gör de ingen nytta! Hela poängen med att fotografera är att titta på dem och kanske visa upp bilderna för nära och kära ,vinna ett pris eller kanske sälja dem. Här kommer lite tips på vad du kan göra med dina bilder:

På Facebook kan du välja om du vill ha en stängd eller öppen profil. Om det är bilder som du inte tycker är så privata kan du välja att göra just det inlägget offentligt (medan din profil förblir stängd). Du kan också göra en ”gilla sida” där du bara visar dina bilder. Där kan alla som vill gå in och följa dig.

Mitt instagramkonto är mitt eget lilla fotomuseum. Jag lägger ut alla bilder jag är nöjd med där och vet att jag inspirerar andra samtidigt som jag själv får massor av inspiration och idéer.

Efter varje gång du du varit ute och fotat, välj ut de bästa bilderna/bästa bilden och beställ en kopia, sätt in dem i ett fotoalbum som du låter ligga framme när det kommer gäster. Du behöver inte berätta vad varje person heter och vad du har för relation till dem, låt gästen titta och ställa frågor istället. Om du väljer ett album med plastfickor kan du byta ut bilderna allt eftersom du tröttnar på dem och sätta in nya.

Det finns en uppsjö av appar exempelvis Foap där du kan lägga upp dina bilder och få dem sålda. Oftast är det ganska dåligt betalt och chansen att man faktiskt får sålt en bild är liten, men det skadar ju inte att vara med och försöka.

Delta i fototävlingar, om du googlar finns det massor av olika fototävlingar att skicka in bilder till. Gör det, du har allt att vinna och inget att förlora mer än kanske lite tid, det kan det vara värt.

Lite då och då anordnas ”fotoplank”. Nu senast i Stockholms kulturhus där man för 250 kronor kunde få en bit vägg att hänga upp sina bilder på. Ett bra sätt att visa vad man kan.

Känner du någon med restaurang, kafé eller något annat ställe där du kan hänga ut dina bilder? Fråga, du kan inte få mer än ett nej. Och kom ihåg om du får ja, glöm inte att ha med dina kontaktuppgifter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s