Gör det oväntade och du får fantastiska bilder.

Visst är en grön lummig berså med ett vackert dukat bord och glada människor en underbar bild. På vintern är det inte lika lätt att hitta motiv. Då får man använda sin kreativitet. Det finns massor av bilder på Stockholms stadshus torn med de 3 kronorna. Vackert men inte speciellt oväntat. Då gäller det att hitta en annan vinkel. Syns det från Gamla Stan? Hanatverkargatan? eller något annat ställe?

Det finns säkert vackra platser i din hemstad som brukar dyka upp på vykort. Titta på bilderna och tänk ”Hur kan jag ta den här bilden så den ser helt annorlunda ut?

Mårten Trotzigs trappor i Gamla Stan i Stockholm är ett annat objekt som många tycker om att ta fota. Istället för att fota de smala trapporna uppät gick jag upp i trappan och fotade ut mot Österlånggatan. Bättre ljus och intressantare bilder.

Ett annat tips är att bara rikta kameran och trycka av. Rakt upp i trädkronan, upp mot molnen, ner mot en gatubrunn…

Varje gång du fotar något, vänd dig om och ta ett foto på det som finns bakom ryggen. Det kanske inte är det vackraste som finns men du kommer att bli förvånad över hur många bra bilder det blir.

Slutligen vill jag avsluta med ett foto från nattens fullmåne. Så otroligt stor och vacker, att jag tog med mitt 300 mm objektiv och ett stativ ut på gatan där den syntes som bäst. När jag kom tillbaka in såg jag en bild på Instagram där en kille i Albanien hade tagit en precis lika dan bild. Då känns det inte jätte kul att lägga ut den, så det gällde att tänka ”utanför boxen”. Efter lite Photoshop hade jag fått in min katt i månen och med lite filter från Nic Collection blev det helt ok. Måste säga att det där med att kopiera in bilder i andra är jag ganska ny på så det krävs mycket mer övning för att det skall bli perfekt men jag vill ändå visa hur man kan använda sina bilder. maggie-pa%cc%8a-ma%cc%8anen

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s