Tips på gratis appar för fotoredigering i mobilen.

ansikte-i-flaska

Alla varken vill eller har råd att teckna abonnemang  på Photoshop och liknande program. Jag kan hålla med om att det är en onödig utgift om du inte brukar redigera dina bilder.

Den här veckan har jag testat några gratis appar av varierande kvalité. Självklart dyker det upp massor av reklam som kan kännas lite frustrerande, men det får man vänja sig vid om man väljer gratisalternativ.

Instagram: Har massor av bra filter och redigeringsfunktioner. Efter att du valt filter kan du klicka redigera med ljus, kontrast, struktur, värme, mättnad, vinjett mm.

HDR: Jätte bra gratis app där du kan lägga olika typer av HDR filter på dina bilder.

hdr-scilla-och-maggie

Här har jag använt HDR appen och visar redigeringen som finns på Instagram. Som ni ser behövs det dras ner på mättnaden rejält.

Pip Camera: Ett roligt alternativ där du kan lägga in bilder och redigera in dem i exempelvis glas, hjärtan, lägga text på bilder mm. Kanske inte den bästa för att redigera bilder men väldigt kreativ när det gäller layout färg och form. Se bilden överst.

 

Layout: Bra om du vill lägga mosaik med dina bilder t.ex. för Instagram. Du kan klippa ihop olika rutor med bilder som du vill. Inte så många funktioner men bra på layout.

o%cc%88gon

Photolab:  Här kan du göra olika typer av korsningar ex halva ansiktet av en katt och halva av dig själv eller ett ansikte som lyser igenom händer mm. Helt ok att leka med men mycket reklam och dålig upplösning.

katt-och-ansikte

 

Annonser

2 reaktioner på ”Tips på gratis appar för fotoredigering i mobilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s