Vad skall jag tänka på om jag vill starta en blogg?

Jag och Elham SV

De flesta säger:

– Nej jag kan inte blogga, det blir bara ”hej idag har jag diskat…” men en blogg handlar om precis vad du vill att den skall handla om. Det finns livsstilsbloggar där personer berättar om sina liv känslor vardag och vad som är viktigt för dem. Det kan vara intressant att läsa om det är en person som lever ett väldigt spännande liv men det kan också vara ganska enformigt efter ett tag. Det är fantastiskt kul att blogga och något jag verkligen rekommenderar. En blogg kan du starta helt gratis. Här kommer några tips på vad du skall tänka på om du vill blogga:

Skriv om det du är bra på och tycker är intressant. Barnuppfostran, politik, bakning, foto… Det blir ohållbart om du skriver om något du inte känner är intresserad av även om det är något som många efterfrågar.

Förbered dig med att ha en lista med färdiga rubriker. Det kan vara svårt att komma igång med ett inlägg men har du bara några rubriker så brukar texten komma av sig självt.

Var noga med källkritik. Vem har lagt ut informationen på internet och vad är syftet med informationen? För att få bra innehåll i ett inlägg måste man söka information i tidningar och på internet. tänk på att allt som finns där inte är sant och du vill ju vara en trovärdig bloggare så var noga med var du hämtar din information.

Planera långsiktigt. De flesta slutar blogga efter en kort tid. Bestäm dig för hur många gånger i veckan du vill blogga och försök håll dig till de. Då får dina följare kontinuitet i ditt bloggande (något jag inte varit så bra på sista veckorna).

Googla fråga vänner och bekanta, om du är bra på något brukar kanske dina vänner fråga dig om råd, i så fall kanske dina läsare också vill ha råd.

Håll koll på trender och vad som är nytt inom området du bloggar om, google.com/trends var finns intresset för ditt ämne? Kanske skall du skriva på engelska för att nå fler läsare?

Kreativitet är inget man kan vänta in, sätt dig och skriv så kommer det. Om du har svårt för hur du skall börja kan du börja skriva mitt i, så får du fixa inledningen sen.

Det finns massor av bloggare i alla åldrar. Varje åldersgrupp har sin livsstil och sina erfarenheter = man blir aldrig för gammal för att blogga, eller läsa bloggar!

Vad är det värsta som kan hända? Inte mycket, i värsta fall delar man fel information det kan man alltid korrigera. Om någon skrattar åt dig? So what! Att bjuda på sig själv är gratis (även om man känner sig ganska dum ibland).

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s